IDL Biotech byter distributör i Indonesien

21/10

Diagnostikbolaget IDL Biotech byter distributör i Indonesien efter att avtalet med den tidigare partnern sagts upp. Ny distributör är Djembatan Dua som ska distribuera IDL:s bakteriologiska test Tubex TF för den indonesiska marknaden, enligt ett pressmeddelande.

"Då ett temporärt stopp av försäljningen kan förväntas under den tid när registreringsprocessen pågår och distributionsrättigheterna blir klara så betalar Djembatan Dua en engångsintäkt till IDL Biotech som intäktsförs i fjärde kvartalet", säger Charlotte Berg, vd för IDL Biotech.

Djembatan Duas produktportfölj uppges ha betydligt fler synergier med IDL Biotechs produkt än tidigare distributör.

Anledningen till att det tidigare avtalet bröts är enligt IDL Biotech att den tidigare distributören inte har uppfyllt de krav bolaget ställer på sina samarbetspartners.

"IDL Biotech upplever att den tidigare distributören inte heller har utvecklat Tubex TF på den indonesiska marknaden på ett tillfredsställande sätt. Utöver torrperiod som minskar incidensen av tyfoidfeber under sommarmånaderna har även den tidigare distributören kraftigt minskat sin lagernivå under perioden. Detta kommer att avspeglas på omsättningen för det tredje kvartalet", påpekar Charlotte Berg.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire