CombiGenes misslyckade nyemission innebär inte så mycket på kort sikt - vd

07/03

Life science-bolaget CombiGenes vd Jan Nilsson presenterade bolaget vid Life Science-dagen i Göteborg på onsdagen. Bolaget utvecklar en behandlingsmetod som i prekliniska studier har visat sig kunna förhindra epilepsianfall.

Epilepsi är en sjukdom som drabbar 50 miljoner människor globalt och för en tredjedel av dessa finns det idag ingen behandling.

Bolaget redovisade i februari data från långtidsstudien med läkemedelskandidaten CG01 för epilepsihandling som bekräftade tydligt positiva effekter i form av såväl färre som kortare anfall.

Resultaten visar att CG01 har tydliga antiepileptiska effekter. I studien har man kunnat konstatera att CG01 gör att de epileptiska anfallen i behandlingsresponsiva djur blir såväl färre som kortare. Ett par av djuren blev helt anfallsfria av behandlingen. Det har i studien inte heller förekommit några observerade biverkningar.

CombiGene genomförde i början av 2018 en nyemission med ett mindre lyckat utfall. Nyemissionen på 10,2 miljoner kronor tecknades bara till 2,3 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 22,5 procent.

Jan Nilsson erkänner att nyemissionen blev ett misslyckande. Oron på börsen under teckningstiden ledde till att bolagets aktiekurs föll till lägre än teckningskursen i nyemissionen, vilket inte lockade aktieägarna att teckna nya aktier.

"Det innebär inte så mycket på kort sikt. Vi har pengar i kassan", säger Jan Nilsson om utfallet av nyemissionen. Bolaget tappar därmed inte tempo på kort sikt. Utfallet innebär dock att bolaget få ta upp finansieringsfrågan på nytt tidigare än förväntat.

CombiGene har tecknat avtal med CGT Catapult, Cell and Gene Therapy Catapult. Samarbetet syftar till att utveckla en komplett och slutgiltig tillverkningsmetod som kommer göra det möjligt för CombiGene att gå vidare till kommersiell GMP-tillverkning och därefter till kliniska försök på patienter med epilepsi.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire