Index Pharma tar IBS-projektet cobitolimod till fas III i egen regi

06/12

Index Pharmaceuticals kommer att ta läkemedelskandidaten cobitolimod in i klinisk fas III på egen hand utan att invänta partner. Det meddelade bolaget i dag i samband med att man bjöd in till en verksamhetsuppdatering nästa vecka.

Bolagets läkemedelsprojekt redovisade resultat från en klinisk fas IIb-studie i augusti vilka fick bolagets aktie att rusa som mest 56 procent och kort därpå falla rakt söderut. Aktien har sedan dess haft pyspunka på börsen och handlas i skrivande stund under 6 kronor aktien.

Index Pharmaceutical har tidigare haft en uttalad strategi att hitta en partner för den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten, men nu väljer man alltså en annan väg.

"Med cobitolimods oöverträffade kombination av effekt och säkerhet tillsammans med nya regulatoriska förutsättningar ser vi en attraktiv möjlighet att snabbt gå mot fas III i egen regi utan att behöva invänta ett partnerskap," säger Peter Zerhouni, vd för Index Pharmaceuticals, i ett pressmeddelande. Han tillägger:

"Härigenom skapar vi maximalt värde för aktieägarna då det möjliggör en snabbare och effektivare väg mot marknad samtidigt som det stärker vår förhandlingsposition mot potentiella partners."

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire